paulina_cervenka_hoa_01.jpg

Å hvile kropp og sjel i naturen

– Jeg er egentlig en person som er full av energi. Derfor er det vanskelig å tenke på alle de tingene jeg ikke orker å gjøre på grunn av sykdommen. I stedet for å bli lei meg og frustrert, går jeg heller på tur. Da får jeg brukt energien på noe som gjør meg glad, forteller Hoa My Hua

_48B4266.jpg

Den livsviktige turen

Nastaran Samavat (41) brukte store deler av livet kun på å overleve. De siste årene har hun brakt erfaringene videre til Flerkulturell Turgruppe i DNT Drammen. 

paulina_cervenka_ahmad_alhalabi_02.jpg

Hvor møter du din neste bestevenn?

Ahmad Al Halabi (31) flyktet fra Syria for tre år siden. Han kom fra et liv i krig til fredelige Norge. Nå leter han etter tilhørighet i sitt nye hjem. Kan friluftslivet være svaret?

paulina_cervenka_havva_ince03.jpg

Kvinnekamp i naturen

Havva Ince (40) bruker friluftslivet til å bygge opp flerkulturelle kvinners selvfølelse. Flere tusen har blitt med henne på tur og mange har selv blitt aktive friluftsfolk og turledere.

paulina_cervenka_redwan_02.jpg

Med åpne armer

Da Redwan Abdilahi Kahiye (23) kom til Norge som 13 åring ble han tatt imot med åpne armer av klassekamerater og lærere. Nå ønsker han å gjøre det samme for andre flerkulturelle gjennom sitt arbeid i MiR.

paulina_cervenka_mahinder_0050.jpg

Naturen som medisin

Hver dag går Mahinder Naveen (70) tur i Groruddalens skoger. Han håper at flere kan få øynene opp for den helsebringende effekten slike turer kan ha.